Alla inlägg den 8 juli 2008

Av Olof Andersson - 8 juli 2008 21:58

Om det lämnas korrekta svar på alla gåtor, i omgångar eller alla på en gång, bara å lämna någon chansning som kommentar så vinner säkert någon något slags pris! 3veckor och 6dagar kvar till innebandyn drar igång på "riktigt" måste ju underhålla med något ibland.


1: En klassisk enkel uppvärmning.


Du går på en väg som grenar sig. Vid de 2 vägarna står 2 vakter. Den ena vägen leder till paradiset och den andra till döden. Du kan inte vända om när du börjat gå på en väg. Till din hjälp får du ställa en fråga till en av vakterna. Men haken är att en av vakterna alltid ljuger, och att den andra alltid talar sanning, men du vet inte vem som gör vad.

Hur gör du för att välja rätt väg?


2: En liten engelsk.......


 "Think of words ending in -GRY. Angry and hungry are two of them. There are only three words in the English language. What is the third word? The word is something that everyone uses every day. If you have listened carefully, I have already told you what it is."


3:  En konung ligger inför döden och har svårt att välja vem av sina 2 arvingar som är den mer visa att ta över tronen.

Han bestämmer då att pojkarna ska få ha en ryttartävling. En tävling från slottet till kyrkan och tillbaka annordnas. 

Sonen vars häst kommer tillbaka sist ska få ärva kungariket.

Tävlingen körs igång och den ene pojken hoppar upp på en häst och löper iväg.

Kungen vet då att han är den mest visa  av dem 2 och ger honom kungariket, varför?


4: En enkel en som omväxling.

   En man bor i ett hus med fyra väggar. Varje vägg har ett fönster. Varje     fönster vetter mot söder. En björn går förbi, vilken färg har björnen?


5: En omskrivning för att undvika googlande!


   En tranemoit är ute och vandrar i borås. Där stöter han på ett gäng vaxade Bella Berglund wannabes som genast sparkar ner honom och tar honom med sig till deras hydda. Där säger dom " Du får säga ett påstående innan du dör, om påståendet är sant så skjuter vi dig, om påståendet är falskt hänger vi dig."

Klock som tranemoiten var lyckades han med ett påstående som fick den vaxade armén att släppa honom, vad sade han?


En gammal som säkert alla känner till, utom tävlan, bara för att förstöra sinnet på dom som inte känner till den medan dom tänker på de andra.


: Tre herrar checkar in på ett hotel, rummet kostar 25kr.

De ger piccolon en tia var som springer ner efter växel. Han kommer tillbaks med fem enkronor.

Han får 2kr i dricks och han ger de 3 herrarna en krona var.

Alltså har herrarna betalt 9kr var 9*3=27 plus 2kr i dricks blir 29kr .....Vart tog den 30:e vägen?


Den är utom tävlan den siste......


Forza grönsvart sommar/höst/vinter/vår, vi ses i divison 2!


För övrigt ryktas att Slagge kommer hem på artistkontrakt efter jul för att spela januari-februari-mars med TIBK. Men det kan vara helt taget ur luften och påhittat av ingen anledning...


En helt ointressant nyhet för dom som inte har koll på innebandyvärlden utanför Tranemo (iofs den enda innebandyn som räknas) så har världens bästa Folkes lag (Slevik) blivit av med deras superstjärna Tomas Straeaeaeaete till Umeå City (elitserien), vilket borde innebära att Folke numera är den bästa rödhåriga spelaren i elitserien i Norge? Sen att Tomas inte var rödhårig hör inte till saken, Folke är norsk kung och hoppas på grönsvart kung igen nångång...


 

Ovido - Quiz & Flashcards