Direktlänk till inlägg 4 oktober 2012

Veckliga inlägget

Av Olof Andersson - 4 oktober 2012 13:22

Ett inlägg i veckan känns bra, men får försöka täcka mer av innebandysverige varje inlägg.

Vi startar med genomgång av förra omgången.


Första matchen ut var Halnas storkross av Vara, inte på något sätt oväntat, kändes i vårat möte med Halna att dom kan komma riktigt högt i år.

Vara ska jag inte dissa allt för hårt än, men av spelet att dömma i björnslaget så blir det svårt för dom i år.


Tygriket slog Sandared, som jag tippade. Men i laguppställningen saknades bröderna Myrman och Puh för tygriket, jag orkade dock inte ändra mitt tips utan lät det ligga kvar, utan någon som helst förhoppning att det skulle slå in.

Att torska premiären med 19-4 och sedan sakna sina 2 bästa lirare enligt mig, ja, då ska man inte kunna vinna. Men uppenbarligen är Sandared riktigt dåliga i år, det är enda slutsatsen jag kan dra av resultatet.


Falköping torskade mot Mariestad, även det planenligt. Enligt mina spioner på plats ska Tom Westerberg i Falköping (5p 2 matcher) vara en riktig lirare men även en fullblodsidiot. Ska bli intressant att möta, alltid kul med fult spel!


Fristad och Borås kryssade, huruvida Fristad verkligen är så bra eller om IBF underpresterade får tiden utvisa, men att jag tippade Fristad på plats 6 känns rätt än så länge, tror som sagt dom kan gå bra i år.


Skövde slog Vänersborg borta med 7-5, ska bli riktigt intressant att äntligen få känna på hur bra toppen (Skövde) är på lördag, så vi vet var vi står.


Vi gjorde ett mäktigt tapp i slutminuterna mot Skara, men det är inget som knäcker en grönsvart, snarare ger det bara tändvätska.


Tipset denna omgången:


Borås - Tygriket (fredag) 11-2


Oavsett om Puh spelar så tror jag det blir en ny storförlust för Tygriket, IBF har ett alldeles för bra lag för att inte jogga hem denna matchen.


Vara - Skara (fredag) 4-6


Skara imponerade inte i vårat möte, men det har inte Vara heller gjort. Tror Skara vinner en tight match.


Lockerud - Halna (fredag) 6-8


Ifjol fullständigt krossade Lockerud Halna i bägge mötena, och i år leder man serien med överlägsen målskillnad. Tippar dock med hjärtat och hoppas Lockerud går på en mina för att inte sturska till sig allt för mycket uppe i tabelltoppen. Lirar Halna bättre försvar än mot oss samt sätter dit sina klara chanser så har dom kapacitet att vinna, även om det kanske bara är 1 gång på 10 dom slår Lockerud så hoppas jag som sagt att detta är den gången.


Fristad - Vänersborg (lördag) 5-8


Vänersborg hade nog tänkt ligga helt säkert i tabellen innan Ante försvinner till Danmark runt jul, det kommer dom dock få kämpa för, 2 raka torsk och nu bortamatch mot ett hittils starkt Fristad. Men här tror jag ändå första segern kommer och att Ante lirar loss med minst 7 poäng.


Sandared - Falköping (lördag) 6-6


Om mitt tips och vad säsongen hittils visat ska stämma så är det Sanderd, Falköping & TT som gör upp om vilket av dom 3 lagen som får stanna kvar i 2:an. Således en väldigt viktig match, svårt att avgöra, Sandared har inte ett bra lag på pappret men jag har heller inte sett Falköping lira, garderar matchen med en X2 och känner mig säker. Torsk här för Falköping och dom kan redan nu vinka hej då till division 2.


Vi möter som sagt Skövde, ett Skövde som av mitt minne inte mött Johan M sedan år 2005? Då han skadade sig första matchen mot dom år 2008 borde det kunna stämma, får alltså hoppas att Jois har rejält med poäng mot Skövde att ta igen.

Skövde känns som ett ruggigt stabilt lag och det ska blir kul med en ordentlig värdemätare vart vi står.


Kan glädjande nog konstatera att nyförvärv 3 är klart, Victor Nydén, en av de mer meriterande backarna runt om i våra regioner, tyvärr blir han inte spelklar innan söndag-måndag, så matchen mot Skövde missar han.


Våra andra nyförvärv har hittills varit grymma, Simon dundrade in 2 strutar mot Skara och bidrar enormt offensivt med sina bollar. Jonis är en helt annan spelartyp men lika bra på sitt sätt, träningen i tisdags lekte han bort Johan M och Tobbe S i hörnet och det känns tveksamt om någon annan kan göra i vårat lag. Jonis har inte klarat av sin riktiga debut, seriematch i grytan, men är säker på att det kommer gå galant när så blir, verkar som att han ska göra ett sista framträdande med stora bollen på lördag så det kanske dröjer till nästa hemmamatch.


Annars hoppas man på lördag att vi visar upp ett enormt stabilt försvarspel, samt sätter våra lägen, inga svåra önskningar?


Mariestad har tappat tunga namn i år och ändå gjort 29 mål på 2 matcher, minst sagt imponerande, men Bulan ligger fortfarande kvar på 0....


Annars går man mest och väntar på dagen då vi ska få full trupp, vilket borde kunna bli Vänersborg borta nästa onsdag? Då borde ingen vara skadad och Nydén spelklar, men, det kräver ju även att JW inte drar på sig något nytt matchstraff i comebacken på lördag :)


Väntar med spänning på speedshootingutrustning till klubben, aldrig har väl ett mästerskap känts mera nervkittlande, och att Johan M som för ett par år sedan var helt överlägsen nu kanske skulle kunna hamna på en 4e plats? Man får passa sig när man går bakom mål på uppvärmningen nu för tiden...


SSL har uppehåll, medan div 1 rullar på, men utan TIBK i ettan känns även den ganska meningslös. Med TT & oss ur ettan finns det inget sjuhäradslag kvar, ytterligare en morot att ta sig upp. 


Forza grönsvart







 
 
Ingen bild

Åskådare

4 oktober 2012 16:49

Håller med i inlägget om Tom W i Falköping, en riktigt duktig lirare, men helt tom där uppe. Mötte Falköping för något år sedan, där grabben fick totalt frispel efter en situation vid sarghörnet, för att sedan resten utav matchen endast satsa på att tackla spelare över och emot sargen, men det mest skrämmande utav allt är att Ledarna i FKP låter det fortgå och står och ler vid en rejäl tackling. Hade jag varit ledare för FKP så hade jag förpassat denna spelare till bänken, oavsett hur duktig han än må vara... tack för mig

Olof Andersson

5 oktober 2012 17:27

Då verkar inte ryktet vara helt taget ur luften med andra ord, likväl som det kan vara farligt med en blådåre är det rätt underhållande också, fast hade ju inte velat ha en i egna laget

 
Ingen bild

Åskådare

14 oktober 2012 16:28

Med tanke på vad han fick i förra matchen så stämmer det rätt bra, han drog på sig ett Matchstraff 3, vet dock inte varför. men det är ju det grövsta matchstraffet

Olof Andersson

14 oktober 2012 21:07

Han tacklade nog domaren, eller gick in i honom, säkerligen 2 olika perspektiv men domaren verkar ju säker iaf som gav en m3. Har fortfarande inte mött honom men en m3 å en 5a fyra första omgångarna talar väl sitt tydliga språk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olof Andersson - 10 januari 2013 23:01

Skara - Vara (fredag) 6-4   Ett helt nytt Skara med betydligt bättre trupp än i vårat möte.Ruggigt viktig match i botten där jag vågar säga att Skara åker ur om man förlorar. Men tror att dom rutinerade rävarna fäller avgörande här, Blom är med o...

Av Olof Andersson - 4 januari 2013 18:36

Gömde det sig en match en vanlig vardag i luffsarserien. Skövde piskade dit Vänersborg med 11-0 igår, imponerande siffror oavsett vad Vänersborg hade för lag. Skövde hakar på Borås IBF i kampen om andraplatsen.   Borås - Fristad (fredag) 7-5   ...

Av Olof Andersson - 14 december 2012 09:28

Att inte ha spelat innebandy på ett bra tag må vara riktigt tråkigt och frustrerande, men idag väntar belöning! Hade självklart hellre spelat ikväll men att långt bort i ingenstans förhoppningsvis få dynga i sig en rejäl Mandysburgare innan man slå...

Av Olof Andersson - 7 december 2012 20:06

2 matcher har redan hunnit spela varsin period, det påverkar dock inte hur jag skulle tippat.   Borås - Sandared (fredag, står 0-0 efter 1 period) 9-2   Trots derby och trots målsnålt efter första tror jag IBF springer iväg till en lekande lä...

Av Olof Andersson - 30 november 2012 10:57

För precis så här kommer matcherna sluta:   Skara - Halna (fredag) 4-6   Nu har jag inte sett Halnas laguppställning, men Skara harvar i botten och saknar idag Hald. Då kommer Halna ta 3 poäng medan Skara får blicka framåt.   Skövde - Fal...

Ovido - Quiz & Flashcards